Tészta:
25 dkg liszt
12,5 dkg porcukor
12,5 dkg margarin
1 egész tojás
fél csomag sütőpor
1 vaníliás cukor
tej
kakaópor
A hozzávalókat kevés tejjel összegyúrjuk. Elfelezzük a tésztát és az egyikbe kakaóport teszünk.
Nyújtjuk, tetszőleges méretű korongokat szaggatunk és 180 fokon megsütjük.
Krém:
10 dkg porcukor
1 egész tojás
2 púpos evőkanál liszt
1 evőkanál étkezési keményítő
1 evőkanál kakaópor
2 dl tejszín
5 dkg margarin
A margarin kivételével mindent simára keverünk. Sűrű krémmé főzzük, de folyamatosan keverjük, mert könnyen leég. Ha kész a krém még melegen hozzáadjuk a margarint, jól elkeverjük és kihűtjük.
Ha a tészta és a krém is kihűlt egy fehér és egy barna korongot összeragasztunk.
Aki szeretné megdíszítheti a tészta tetejét sütés előtt. Vagy ha van sütipecsétünk azzal is dolgozhatunk.
Pilóta keksz |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése