Habos kötés szelet |
20 dkg liszt
6 dkg porcukor
12 dkg fagyos margarin
késhegynyi sütőpor
1 tojássárgája
A hozzávalókat összegyúrjuk és egy órácskára a hűtőbe tesszük pihenni.
Töltelék:
4-5 db nagyobb körte
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl körtelé ( nálam sió )
5 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
ízlés szerint fahéj, őrölt szegfűszeg
Tetejére
kb. 4 dl tejszín habbá verve, ha kell, teszünk bele habfixálót
( nálam növényi tejszín, így nem kell bele fixáló )
A tésztát sütőpapírral bélelt, 20 x 30 cm-es tepsi méretére kinyújtjuk és 180 fokos sütőben 10 percig elősütjük.
Közben megtisztítjuk a körtéket, felkockázzuk és citromos vízbe tesszük. A körtelében megfőzzük a pudingokat, ízesítjük a fahéjjal, szegfűszeggel és az 5 dkg cukorral. Ezt kóstoljátok meg, hogy megfelel-e az ízvilága. Belekeverjük az apróra vágott körtét és ráöntjük az elősütött tésztára. Visszatesszük a sütőbe és további 20-25 percig sütjük..
Hagyjuk kihűlni. A tejszínt habbá verjük, a kihűlt tésztára lenjük. A süteményt szeleteljük és díszítjük.
Ezt a süteményt elkészíthetjük akár almával, meggyel, szilvával egyaránt. Csak a megfelelő gyümölcslével és gyümölcs kell hozzá.
Habos kötés szelet |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése