Hozzávalók:
50 dkg rövid csőtészta
50 dkg csirkemell
Besamell:
10 dkg margarin
10 dkg liszt
6 dl forralt tej
só, bors, szerecsendió
1 nagy poharas tejföl
tetejére reszelt sajt ( füstölt is lehet )
A tésztát roppanósra főzzük.
A csirkemellet csíkokra vágjuk és megpirítjuk.
A besamellhez a margarint felolvasztjuk, beletesszük a lisztet és kicsit pirítjuk. A forralt tejet lassan hozzáadjuk sűrűre főzzük, majd ízlés szerint fűszerezzük. Belekeverjük a tejfölt is.
Ehhez a masszához hozzáadjuk a tésztát, a húst. Tepsibe vagy hőálló tálba öntjük, tetejére reszelt sajtot szórunk és megsütjük.
Van amikor több tejfölt teszek bele, akkor még szaftosabb lesz :)
Rakott tészta |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése