Hú, jó rég jártam erre. Pár hete készítettem ezt az ételt, ami igazán gyorsan összedobható és elfogyasztható. 😀 Egy újságban akadtam rá. A pestón kívül minden adott volt, azt pedig gyorsan beszereztük. Első pesztó kóstolásom és ételem is. Bejött 😊
Könnyű, ámde laktató ebéd lett, vacsorára is és vendégvárónak is tökéletes.
kb. 80 dkg harcsafilé
3-4 gerezd fokhagyma
olívaolaj
3-4 nagyobb paradicsom
2 db nagy golyó mozzarella sajt
bazsalikomos pestó
friss bazsalikom levelek a tálaláshoz
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A halat mossuk, leszárítjuk és egyforma szeletekre vágjuk. A fokhagymát tisztítjuk, lereszeljük vagy összezúzzuk.
A halat mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a fokhagymával és olívaolajjal. Kiolajozott sütőtálba / tepsibe tesszük.
A paradicsomot és a mozzarellát karikára vágjuk.
A halat bekenjük a pesztóval, rátesszük a paradicsom majd a mozzarella karikákat és kb. 20 percet sütjük.
Ízlés szerinti körettel és friss bazsalikom levelekkel díszítjük.