Tavaly karácsonykor készítettem el ebben a formában a lazacot. Igazán egyszerű a recept, nagyon -nagyon finom. A munka minimális! Igazi ünnepi étel 😊
Hozzávalók 4 főre
4 szelet lazac (bőr nélkül)
só, bors ízlés szerint
3-4 evőkanál vaj
3 gerezd fokhagyma
25 dkg krémsajt (nálam mascarpone)
25 dkg bébispenót
frissen reszelt szerecsendió ízlés szerint
5 dkg reszelt parmezánsajt
2 csomag leveles tészta
tojás a kenéshez
Serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beletesszük a zúzott fokhagymát, a krémsajtot majd folyamatos keverés mellett pár perc alatt összefőzzük.
Hozzáadjuk a bébispenótot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Ezt is néhány percig főzzük, míg a spenót összeesik. Hozzáadjuk a reszelt parmezánt és félre tesszük hűlni.
Serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beletesszük a zúzott fokhagymát, a krémsajtot majd folyamatos keverés mellett pár perc alatt összefőzzük.
Hozzáadjuk a bébispenótot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Ezt is néhány percig főzzük, míg a spenót összeesik. Hozzáadjuk a reszelt parmezánt és félre tesszük hűlni.
A lazac szeleteket sózzuk-borsozzuk.
A leveles tésztákat megfelezzük, közepére tesszük a lazacot, majd a már jól kihűlt spenótos masszával bevonjuk a tetejét mindegyik szeletnek.
A tésztát körbekenjük felvert tojással, majd becsomagoljuk a lazacot. papírral bélelt tepsire tesszük, szintén lekenjük, majd egy villa segítségével megdíszítjük.
190 fokos, előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
A leveles tésztákat megfelezzük, közepére tesszük a lazacot, majd a már jól kihűlt spenótos masszával bevonjuk a tetejét mindegyik szeletnek.
A tésztát körbekenjük felvert tojással, majd becsomagoljuk a lazacot. papírral bélelt tepsire tesszük, szintén lekenjük, majd egy villa segítségével megdíszítjük.
190 fokos, előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.