Tramita Rita vagyok, Tatán lakom fiaimmal és a férjemmel. Óvodában dolgozom dadusként. Sokat tevékenykedem a konyhában, szeretem a kézműves munkákat is. Nagyanyámtól lestem el a konyhai munkálatok csínját-bínját :) Ő nagyon sokat sütött, nem volt olyan hétvége, hogy két három fajta sütemény ne lett volna a kamrában. Valószínű innen a szeretete az én sütögetéseimnek is. Találtok nálam mindenfélét, legyen az mézeskalács, étel, ital, lekvár, sütemény és egyebek.
Nyomtatás
2016. szeptember 20., kedd
Gofri
Volt nekem egy tökéletes gofri receptem, amit sikerült elkevernem, égen-földön nem találom :)
Az interneten akadtam a következőre, biztosra mentem és Aranytepsi oldaláról hoztam el. A gofrik előnye a gyorsaságuk na és a finomságuk is. Bármivel lehet enni, pudingokkal, krémekkel, öntetekkel, lekvárral, tejszínhabbal.
Hozzávalók:
25 dkg liszt
15 dkg porcukor
csipet só
fél csomag sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
10 dkg margarin
3 egész tojás
1 evőkanál olaj
2,5 dl tej
A lisztben elkeverjük a sütőport. A langyos, olvasztott margarint habosra keverjük a cukrokkal, sóval és hozzáadjuk a tojásokat, az olajat. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd a tejet.
A gofri sütőt felmelegítjük, olvasztott margarinnal kikenjük, tésztát teszünk a formába és megsütjük. Mindenki ízlésének megfelelően gyengébbre vagy ropogósra.
A formát minden sütés előtt ki kell kenni!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Hová kell az 1 evőkanál olaj?
VálaszTörlésA sütő forma kikenéséhez."az első d.b.sütése előtt!!🤗
TörlésEzer pardon és bocsánat a megkésett válaszért! Az olaj a hozzávalókba kell. A forma kenéséhez külön kell gondoskodni olvasztott vajról. Ezt leírtam anno a receptben is.
VálaszTörlés