Nyomtatás

2016. december 3., szombat

Habcsókok, habkarikák

Annyira egyszerűek, annyira szépségesek és annyi formában készíthetőek :) Imádom őket! (is)
Pár éve rátaláltam a tökéletes receptre és bármilyen formában megállja a helyét.



Hozzávalók:

tojásfehérje
porcukor
3-4 csepp ecet

tojásfehérjeként 7 dkg porcukrot számolunk

A tojásfehérjét a porcukorral összeöntjük, beletesszük az ecetet. Vízgőz fölött addig verjük habbá, míg sűrű, szép fényes lesz.
nyomózsákba tesszük, sütőpapírral bélelt tepsire formákat nyomunk. 80 fokos sütőben 2 - 2,5 órát szárítjuk
Kitámasztjuk a sütő ajtaját, úgy szárítjuk.
Egyszerre két tepsit tettem be, de ami alul volt azt tovább kellett szárítanom. Vagy cserélgetjük időközben.
Ételfestékkel színessé varázsolhatjuk őket.









Mandulás kiflik

Még a nyáron sütöttem ezeket a kis kifliket. Kolléganőm nyugdíjas bulijában voltunk és ott ettem. Egy másik kollegina készítette :) Elkértem a receptet, mert nagyon ízlett és mert nagyon szeretem az apró sütiket.



Hozzávalók:

25 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
10 dkg darált mandula

A hozzávalókat összegyúrjuk, rudakat sodrunk, feldaraboljuk, kifliket formázunk és tepsire tesszük. 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük és még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk vagy a végeket csokiba mártjuk.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...