Nyomtatás

2016. szeptember 17., szombat

Bécsi túrós palacsinta


Palacsinta bármikor, bármilyen, bármennyi! Nem is ismerek olyan embert, aki ne szeretné.
Íme a bécsi túrós palacsinta, ami nagyon finom!

Hozzávalók:

Tetszés szerinti palacsintatésztából sütött palacsinta:D ( kb. 15-18 db. )

Töltelék:

50 dkg túró
4 tojássárgája
1 citrom reszelt héja
ízlés szerint porcukor ( kb. 20 dkg )
ízlés szerint mazsola
vanília

Öntet:

2 dl tej
2 egész tojás
ízlés szerint porcukor ( kb. 5-8 dkg )
vanília

Az öntethez kikeverjük a hozzávalókat egy habverő segítségével.

Töltelékhez a tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, vaníliával, citrom héjával, hozzáadjuk a fehérje habját. A túrót összetörjük, belekeverjük a sárgájás masszánkba és óvatosan hozzáadjuk a habot, majd a mazsolát.
Megtöltjük a palacsintákat, félbevágjuk. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal. Beleállítjuk a palacsintákat. Meglocsoljuk az öntettel és 200 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.

Ha mazsolát is teszünk bele, azt be lehet áztatni egy kis rumba :)











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...