Jó pár éve kaptam ezt a receptet. Óvatosan kell vele bánni, pontosan a kakaós tésztával. Finom, mutatós süteményt kapunk végeredményként. Igaz nem szapora, de azt mondják a jóból keveset adnak :) A világos tésztának csak a felét kell majd felhasználni, de a maradékot el lehet tüntetni lekvárral vagy akár lefagyasztani a következő alkalomra.
Barna tésztához:
6 tojás
12 dkg cukor
4 dkg kakaópor
1 evőkanál liszt
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
Világos tésztához:
3 tojás
6 dkg cukor
7 dkg liszt
késhegynyi sütőpor
Krémhez:
2 evőkanál liszt
2 dl tej
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
+ 2-3 evőkanál kakaópor
Barna tészta:
6 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaós-lisztes-szódabikarbónás keveréket, majd a tojások habját. Sütőpapíros tepsiben megsütjük. Tepsi méret: 35 x 20 cm.
A kisült, még meleg tésztát hosszában kettéhajtjuk, úgy hagyjuk kihűlni.
Világos piskóta:
3 tojásfehérjét habbá verjük, beleteszünk 6 dkg cukrot, 3 tojássárgáját, majd 7 dkg lisztet, késhegynyi sütőporral elkeverve. Vékony lapot sütünk belőle. Tepsi mérete megegyezik az előzővel.
Megfőzzük a krémet, a tejben simára dolgozzuk a lisztet és folyamatosan keverve sűrűre főzzük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt, főtt krémhez.
A barna tésztát kiterítjük, rákenjük a krém felét. A másik felébe kakaóport keverünk, és rákenjük a fehér krémre.
A világos piskótából levágunk egy csíkot, a barna tészta felének megfelelő méretűt, a krémre helyezzük a világos piskótát és félbehatjuk a sütit.
Lehűtjük, szeleteljük, porcukrozzuk.
|
Páva szelet |