Tészta 1:
30 dkg liszt
25 dkg margarin
2 tojássárgája
csipet só
5 evőkanál víz
Tészta 2:
6 tojássárgája
25 dkg cukor
20 dkg dió
7 dkg reszelt csoki
1 csomag sütőpor
6 tojás habja
Krém:
6 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
2 evőkanál zselatin 1 dl vízben feloldva
25 dkg margarin + 25 dkg porcukor
Elkészítés:
1: az első számú tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat és minimum 1 órára hűtőbe tesszük
2: a lehűtött tésztát ketté osztjuk, az egyik felét kinyújtjuk, megsütjük és félre tesszük, a másikat kinyújtjuk és ugyan abba a tepsibe helyezzük
3: a második tésztát elkészítjük: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a dióba belekevert csokit, sütőport
4: tojásfehérjéből habot készítünk és a diós masszához adjuk
5: a diós masszát ráöntjük a tepsiben lévő lapra és megsütjük
6: a krémhez felfőzzük a pudingot a tejben, majd a feloldott zselatint belekeverjük, kihűtjük
7: a margarint a porcukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a pudingot
8: a kihűlt diós tésztára rákenjük a krémet, rátesszük a külön sütött lapot és hűtőbe rakjuk pár órára vagy egy éjszakára
9: a lehűlt sütit szeleteljük, porcukorral meghintjük
Ágica szelet |
Jo napot Rita.Az egyes szamu tesztaba semmi sutopor nem kell,vagy valami lazito.Koszonom Aniko
VálaszTörlésKedves Anikó!
TörlésNem kell bele sütőpor, se más lazító anyag. Így is tökéletes lesz :)