Csacsifül |
20-25 dkg zsír
2 evőkanál porcukor
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
1,5 - 2 dl tejföl
csipet só
Töltelékhez:
ízlés szerint dió, mák, lekvár
A lágy zsírt habosra keverjük a cukorral. A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tejfölt, sót, majd a habosra kevert zsírt és tésztát gyúrunk. Lefóliázzuk és éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap dolgozunk vele.
Kinyújtjuk, korongokat szaggatunk, megtöltjük dióval, mákkal, lekvárral.
200 fokos sütőben megsütjük, melegen porcukorba forgatjuk.
A lágy zsírt habosra keverjük a cukorral. A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tejfölt, sót, majd a habosra kevert zsírt és tésztát gyúrunk. Lefóliázzuk és éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap dolgozunk vele.
Kinyújtjuk, korongokat szaggatunk, megtöltjük dióval, mákkal, lekvárral.
200 fokos sütőben megsütjük, melegen porcukorba forgatjuk.
Csacsifül |
Kedves Rita!
VálaszTörlésEzt a nagyon finom süteményt rendszeresen készítem a családom örömére különféle töltelékkel. Azonban van egy nagy gondom, hogy mindig szétnyílik, nem marad ilyen zárt mint a Tiéd.
Mit tehetnék, hogy az enyémek is ilyen szépek legyenek. Kérem a segítségedet.
Köszönöm
Anikó
Kedves Anikó! Semmi különöset nem csinálok a tésztával. van amikor nekem is kinyílnak. Talán a töltelék az ami megfoghatja? Vagy jobban össze kellene nyomnod. Igazából nem tudom.
Törlés