Nyomtatás

2015. szeptember 20., vasárnap

Mézes krémes piskótatekerccsel

Hú, de finom ez a mézes is :) Mutatós,  a lekváros tekercsek igazán ínycsiklandozó ízt adnak a süteménynek.

Hozzávalók a roládokhoz:

3 tojásfehérjét habbá verünk, hozzáadunk 6 dkg cukrot, a tojások sárgáját, majd 7 dkg lisztet amibe belekeverünk 1 kávéskanál sütőport. 200 fokos előmelegített, papírral bélelt tepsiben sütjük.
Ha megsültek, még melegen zsírpapírral feltekerjük.
Amint kihűltek megkenjük baracklekvárral és visszatekerjük. Kb . fél centis szeletekre vágjuk.

Mézes lapok:

Felolvasztunk 4 dkg margarint, 3 evőkanál mézet, 10 dkg cukrot, majd hozzá keverünk 1 egész tojást + 1 sárgáját, 1 kávéskanál szódabikarbónát, amitől jó habos lesz a massza. Végül hozzáadunk 35 dkg lisztet.
Kiborítjuk a tésztát, átgyúrjuk, ketté osztjuk és megsütjük a lapokat 30 x 35-ös tepsin, amit zsírpapírral kibéleltünk.

Krém:

9 dl tej
15-20 dkg cukor
3 csomag vaníliás puding
1 csomag margarin ( 25 dkg ) habosítva

A pudingport feloldjuk két deci tejben, a többit felforraljuk, elkeverjük benne a cukrot, majd felfőzzük a pudingot. Ha kihűlt hozzáadjuk a habosra kevert margarint.

Elkészítés:

Egy lapot megkenünk a krém felével, rátesszük a felvágott piskótaroládokat, majd a krém másik felét is rákenjük. Befedjük a mézes lappal.
Másnapra jól megpuhul.
Tetejét porcukrozzuk, de bevonhatjuk csokival is.

Mézes krémes piskótatekerccsel




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...