Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt
10 dkg zsír
1 egész tojás
1 evőkanál tej
1 dkg szalalkáli
tejföl
A langyos tejben elkeverjük a szalalkálit, majd tésztát készítünk annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. 200 fokon, 30x35-ös méretű tepsiben 4 lapot sütünk.
Krém:
3 dl tej
3 evőkanál liszt
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 citrom leve
A tejben simára keverjük a lisztet majd sűrűre főzzük és kihűtjük.
A margarint habosra keverjük a porcukorral majd a főzött krémhez adjuk és a citrom levével ízesítjük.
Betöltjük a lapokat, lehűtjük és 2-3 óra múlva szeleteljük.
Első nekifutásra keveselltem a krémet, de amikor felszeleteltem akkor megnyugodtam. És amikor megkóstoltuk akkor pedig elégedett voltam :)
Citromos szelet |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése