Hozzávalók:
15 dkg darált dió
15 dkg darált keksz
10 dkg apróra vágott aszalt sárgabarack
ízlés aszalt sárgabarack
lekvár
csoki a bevonáshoz
Minden összerakunk, majd lekvárral megfelelő állagúra gyúrjuk az anyagokat. Ne legyen túl lágy, mert akkor nem lehet vele jól dolgozni, főleg csokizásnál.
Golyókat formázunk, le is hűthetjük egy kicsit a könnyebb munka reményében :)
Csokit olvasztunk vízgőz felett, pici étolajjal hígítjuk. A golyókat beleforgatjuk a csokiba, egy villára emeljük és ha jól lecsöpögtetjük és egy papírral bélelt tálcára tesszük. Darált dióval megszórjuk és hűtőbe rakjuk. Ha megszilárdultak kis papírruhákba öltöztetjük.
Csokizáskor ha megfelelő állagú a masszánk hurkapálcára is szúrhatjuk és úgy bevonjuk. Bár a villa az biztosabb eszköz :)
Anno adventra készültek a golyócskák, azért a karácsonyi tányér :)
Darabszámot nem tudok mondani, mert ez attól függ, ki mekkora golyókat készít.
Zserbó golyók |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése