Hozzávalók a tésztához:
35 dkg liszt
10 dkg porcukor
fél csomag margarin ( 12,5 dkg )
1 csomag sütőpor
1 csomag vanília
4 tojássárgája
A hozzávalókból tésztát készítünk és fél órára hűtőbe tesszük.
Hab:
4 tojásfehérje
15 dkg porcukor
10 dkg szeletelt mandula esetleg vagdalt dió
A fehérjét habbá verjük, beletesszük a porcukrot és fényesre dolgozzuk.
A tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk és a papírral bélelt tepsire tesszük. A lapokat megkenjük baracklekvárral, elosztjuk a habot, elkenjük majd megszórjuk a mandulával ( dióval ). 180 fokos sütőben külön-külön megsütjük.
Tepsi méret: 30 x 35 cm
Krém:
3 dl tej
1 csomag vaníliás puding
fél csomag ( 12,5 dkg ) margarin
15 dkg porcukor
A tejben felfőzzük a pudingot és kihűtjük. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd a kihűlt pudinggal összedolgozzuk. A krémet betöltjük a két lap közé. Hűtőbe tesszük, pár óra múlva szeleteljük.
Habos krémes linzer |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése