Hozzávalók:
A kakaós tésztához:
30 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
1 evőkanál keserű kakaópor
5 dkg kristálycukor
5 dkg margarin
2 tojássárgája
1 dl tej
A piskótához:
4 tojás
4 evőkanál liszt
4 evőkanál kristálycukor
A krémhez:
4 evőkanál liszt
5 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2-3 kávéskanál konyakmeggy aroma
1 üveg magozott meggybefőtt
A kakaós tésztához a lisztet a sütőporral, a kakaóporral és a cukorral jól összekeverjük, majd a szobahőmérsékletű margarinnal, a tojássárgákkal és a tejjel rugalmas tésztát gyúrunk.
Két gombócra osztjuk, és 30 x 30 cm-es négyzetre kinyújtjuk mindkettőt.
Előmelegített sütőben 10-10 perc alatt egymás után kisütjük a lapokat.
A piskótához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a lisztet, és a felvert tojásfehérjével óvatosan piskótatésztát keverünk.
Egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsiben piskótát sütünk. Hagyjuk kihűlni, majd 1 cm-es kis kockákra felvágjuk.
A krémhez a lisztet a tejben simára keverjük , sűrű krémmé főzzük, és hagyjuk kihűlni.
A puha margarint porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémmel jól összedolgozzuk, és konyakmeggy aromával ízesítjük.
A piskótakockákat és a lecsöpögtetett meggyet beleforgatjuk a krémbe. Ezzel egyenletesen megkenjük az egyik kakaós tésztalapunkat, és a másikkal befedjük, jól le is nyomkodjuk.
Tetejét csokival bevonjuk, majd másnap szeleteljük.
30 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
1 evőkanál keserű kakaópor
5 dkg kristálycukor
5 dkg margarin
2 tojássárgája
1 dl tej
A piskótához:
4 tojás
4 evőkanál liszt
4 evőkanál kristálycukor
A krémhez:
4 evőkanál liszt
5 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2-3 kávéskanál konyakmeggy aroma
1 üveg magozott meggybefőtt
A kakaós tésztához a lisztet a sütőporral, a kakaóporral és a cukorral jól összekeverjük, majd a szobahőmérsékletű margarinnal, a tojássárgákkal és a tejjel rugalmas tésztát gyúrunk.
Két gombócra osztjuk, és 30 x 30 cm-es négyzetre kinyújtjuk mindkettőt.
Előmelegített sütőben 10-10 perc alatt egymás után kisütjük a lapokat.
A piskótához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a lisztet, és a felvert tojásfehérjével óvatosan piskótatésztát keverünk.
Egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsiben piskótát sütünk. Hagyjuk kihűlni, majd 1 cm-es kis kockákra felvágjuk.
A krémhez a lisztet a tejben simára keverjük , sűrű krémmé főzzük, és hagyjuk kihűlni.
A puha margarint porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémmel jól összedolgozzuk, és konyakmeggy aromával ízesítjük.
A piskótakockákat és a lecsöpögtetett meggyet beleforgatjuk a krémbe. Ezzel egyenletesen megkenjük az egyik kakaós tésztalapunkat, és a másikkal befedjük, jól le is nyomkodjuk.
Tetejét csokival bevonjuk, majd másnap szeleteljük.
Konyakmeggyes szelet |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése