Nyomtatás

2015. szeptember 6., vasárnap

Diós kiflik

Húh, de régi recept! Nálam van 25 éve + a keresztmamámnál a jó isten tudja mióta :) A spejzban lapult nála mindig egy szép kerek fém doboz és abban lapultak ezek az isteni kiflik. Volt sima és olyan is, aminek a vége csoki volt mártva. Amikor meglátogattuk előkerült a dobozka és az isteni diós kiflik. Anyukámnak is nagy kedvence volt, Ő a száraz, apró sütiket részesítette előnybe. Minden karácsonykor megsütöttem neki, nekünk. A diós kiflik nélkül nem teltek el ünnepek.


Hozzávalók:

60 dkg liszt
20 dkg darált dió
20 dkg zsír
20 dkg porcukor
2 tojássárgája
1/2 cs. sütőpor

Összedolgozzuk a tésztát és egy órát a hűtőbe pihentetjük.Kisodorjuk, felvágjuk, kifliket formázunk, majd 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük és még melegen vaníliás porcukorba megforgatjuk.

Ha csokizni szeretnénk, akkor megvárjuk míg kihűlnek és a végeit olvasztott csokiba mártjuk, majd zsírpapírra tesszük, míg a csoki megköt.

Amikor dolgozunk vele, mindig csak egy kis adagot vegyünk ki a hűtőből, könnyebb vele dolgozni.


Diós kiflik

















1 megjegyzés:

  1. A tészta leírtak szerint nem áll ossze. Nem felejtett ki valamit?

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...