Nyomtatás

2020. június 26., péntek

Joghurtos túrós-meggyes

Idestova 8 éve találtam rá a receptre, akkor sütöttem meg. Épp ideje volt, hogy újra süssem :) Egyszerű sütemény, pár keverés, szórás és kész is van. A fotó nem a legjobban sikerült, de az íze annál inkább.




Hozzávalók:

3 tojás
1 pohár natúr joghurt - 180 gramm
1 pohár cukor  (MÉRCE A JOGHURTOS POHÁR!)
1/2 pohár étolaj
2 pohár liszt
fél csomag  sütőpor (6 gramm)
fél citrom reszelt héja és leve
tetejére:

25 dkg túró + 1 vaníliás cukor, 2 evőkanál cukor
kb. 20-25 dkg friss, magozott meggy vagy  meggybefőtt


A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
Tepsi belső mérete 20 x 30 cm.

Tojások fehérjéből habot készítünk, félre tesszük. 
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a joghurtot, olajat, citrom levét és reszelt héját. 
A lisztbe elkeverjük a sütőport és a masszához adjuk. Végezetül a tojásfehérjéből készült habot is elvegyítjük benne. Óvatosan,, ne törjön a hab! Ezt a masszát beleöntjük a tepsibe és elsimítjuk.

A túrót elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral. Rászórjuk a tésztára, majd belenyomkodjuk a meggyet is. Az előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Ez a sütési idő változó, sütőfüggő! TŰPRÓBA!!
A kész süteményt rácsra téve hűlni hagyjuk, majd szeleteljük és ízlés szerint porcukorral hintjük.
















2020. június 17., szerda

Sajtos ropi

Egy könnyen elkészíthető ropogtatni valót hoztam nektek. Bármilyen sajttal elkészíthető rágcsa, garantált sikere lesz :)





Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg vaj / margarin
2 dl natúr joghurt vagy tejföl (nálam a joghurt görög volt, ami kb. tejföl sűrűségű)
20 dkg reszelt sajt (nálam füstölt is került bele)
2 teáskanál só (kóstold meg a tésztát, hátha neked kevés!)

kenéshez tojássárgája, ízlés szerint szezámmag, só


A hozzávalókból tésztát készítünk, majd egy órán át a hűtőben pihentetjük.
Ha letelt az idő, a sütőt előmelegítjük 180-200 fokra.
A tésztát kinyújtjuk, kb. 3-4 mm vastagságúra. Vékony rudakat vágunk, tetszés szerinti hosszúságúakra. Tetejét megkenjük felvert tojássárgájával, aki szeretné megszórhatja magokkal. Szilikonlapra vagy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, majd az előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.








2020. június 5., péntek

Zöldséges kuszkusz csirkemellel

Egy könnyed, gyorsan elkészíthető ebédre vágytam. A kuszkusznál gyorsabb köret szerintem nem létezik :) A csirkemellet is hamar összedobhatjuk, a zöldségekről nem is beszélve!





Hozzávalók:

2,5 dl kuszkusz
2,5 dl húsleves vagy víz (aki vízzel készíti ízesítse!)
20-30 dkg csirkemell
kb. 30 dkg zöldség ízlés szerint (répa-karfiol-brokkoli-cukkini-póréhagyma-színes paprikák)
só, bors, zsiradék

petrezselyem,  fetasajt


A kuszkuszt tálba tesszük, ráöntjük a forró folyadékot, összeverjük és letakarjuk.

A csirkemellet apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk,  majd felhevített zsiradékon megsütjük és kivesszük, félretesszük.

Ugyanebbe a  serpenyőbe a felvágott zöldségeket pár perc alatt  megpirítjuk, közben ízesítjük sóval, borssal, esetleg fokhagymával. Ha ez kész hozzáadjuk a megsütött csirkemellet.

A kuszkuszt átkeverjük majd elvegyítjük a zöldséges csirkemellel.

Ízlés szerint megszórhatjuk petrezselyemmel, tálaláskor fetasajttal.
















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...