Egy könnyen elkészíthető ropogtatni valót hoztam nektek. Bármilyen sajttal elkészíthető rágcsa, garantált sikere lesz :)
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg vaj / margarin
2 dl natúr joghurt vagy tejföl (nálam a joghurt görög volt, ami kb. tejföl sűrűségű)
20 dkg reszelt sajt (nálam füstölt is került bele)
2 teáskanál só (kóstold meg a tésztát, hátha neked kevés!)
kenéshez tojássárgája, ízlés szerint szezámmag, só
A hozzávalókból tésztát készítünk, majd egy órán át a hűtőben pihentetjük.
Ha letelt az idő, a sütőt előmelegítjük 180-200 fokra.
A tésztát kinyújtjuk, kb. 3-4 mm vastagságúra. Vékony rudakat vágunk, tetszés szerinti hosszúságúakra. Tetejét megkenjük felvert tojássárgájával, aki szeretné megszórhatja magokkal. Szilikonlapra vagy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, majd az előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Tramita Rita vagyok, Tatán lakom fiaimmal és a férjemmel. Óvodában dolgozom dadusként. Sokat tevékenykedem a konyhában, szeretem a kézműves munkákat is. Nagyanyámtól lestem el a konyhai munkálatok csínját-bínját :) Ő nagyon sokat sütött, nem volt olyan hétvége, hogy két három fajta sütemény ne lett volna a kamrában. Valószínű innen a szeretete az én sütögetéseimnek is. Találtok nálam mindenfélét, legyen az mézeskalács, étel, ital, lekvár, sütemény és egyebek.
Nyomtatás
2020. június 17., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése