Egy könnyen elkészíthető ropogtatni valót hoztam nektek. Bármilyen sajttal elkészíthető rágcsa, garantált sikere lesz :)
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg vaj / margarin
2 dl natúr joghurt vagy tejföl (nálam a joghurt görög volt, ami kb. tejföl sűrűségű)
20 dkg reszelt sajt (nálam füstölt is került bele)
2 teáskanál só (kóstold meg a tésztát, hátha neked kevés!)
kenéshez tojássárgája, ízlés szerint szezámmag, só
A hozzávalókból tésztát készítünk, majd egy órán át a hűtőben pihentetjük.
Ha letelt az idő, a sütőt előmelegítjük 180-200 fokra.
A tésztát kinyújtjuk, kb. 3-4 mm vastagságúra. Vékony rudakat vágunk, tetszés szerinti hosszúságúakra. Tetejét megkenjük felvert tojássárgájával, aki szeretné megszórhatja magokkal. Szilikonlapra vagy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, majd az előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése