Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
5 dkg kókuszreszelék
20 dkg puha vaj
1 egész tojás
A hozzávalókból tésztát készítünk, majd egy órán át a hűtőben pihentetjük.
Hozzávalók a töltelékhez:
2 dl tej
2 evőkanál liszt
15 dkg puha vaj
10-15 dkg porcukor (ízlés szerint, kóstoljátok)
5 dkg kókuszreszelék
Díszítéshez:
kb. 20 dkg étcsokoládé
2-3 evőkanál étolaj
kókuszreszelék
A tejben csomómentesre keverjük a lisztet majd sűrűre főzzük és kihűtjük.
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral.
A kihűlt krémet összedolgozzuk a porcukros vajjal, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket is.
A sütőt előmelegítjük 180 fokosra. Tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
A lehűlt tésztát 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd korongokat szaggatunk. Tepsire tesszük és előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk.
A kihűlt korongokat kettesével összeragasztjuk a krémmel.
A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, olajjal hígítjuk.
Az islert csokiba mártjuk, szilikonos zsírpapírra tesszük, majd a hűtőben hagyjuk megdermedni.
Tippek, tapasztalatok:
Igazán egyszerű elkészíteni. A krémet nem sajnáltam a töltésnél, egy pici így is kimaradt.
A csokit dermedés előtt lehet díszíteni a kókusszal.