Nyomtatás

2019. szeptember 25., szerda

Kókuszos isler

Egy újságban leltem rá erre a receptre, gondoltam kipróbálom. De milyen jól tettem! Nagy sikere volt, oly annyira, hogy egy hét alatt kétszer is el kellett készítenem.






Hozzávalók a tésztához:

30 dkg liszt
10 dkg porcukor
5 dkg kókuszreszelék
20 dkg puha vaj
1 egész tojás

A hozzávalókból tésztát készítünk, majd egy órán át a hűtőben pihentetjük.

Hozzávalók a töltelékhez:

2 dl tej
2 evőkanál liszt
15 dkg puha vaj
10-15 dkg porcukor (ízlés szerint, kóstoljátok)
5 dkg kókuszreszelék

Díszítéshez:

kb. 20 dkg étcsokoládé
2-3 evőkanál étolaj
kókuszreszelék

A tejben csomómentesre keverjük a lisztet majd sűrűre főzzük és kihűtjük.
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral.
A kihűlt krémet összedolgozzuk a porcukros vajjal, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket is.

A sütőt előmelegítjük 180 fokosra. Tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
A lehűlt tésztát 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd korongokat szaggatunk. Tepsire tesszük és előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk.

A kihűlt korongokat kettesével összeragasztjuk a krémmel.
A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, olajjal hígítjuk.
Az islert csokiba mártjuk, szilikonos zsírpapírra tesszük, majd a hűtőben hagyjuk megdermedni.

Tippek, tapasztalatok:

Igazán egyszerű elkészíteni. A krémet nem sajnáltam a töltésnél, egy pici így is kimaradt.
A csokit dermedés előtt lehet díszíteni a kókusszal.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...