Hozzávalók a csirkéhez:
60-80 dkg csirkemell filé
10 dkg finomliszt
5 dkg kukoricakeményítő
só, bors ízlés szerint
sütéshez étolaj
Hozzávalók a szószhoz:
1/2 dl 7%-os ecet
4 evőkanál barna cukor
1 evőkanál ketchup
1 teáskanál szójaszósz
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál méz
Hozzávalók a zöldség gyümölcs alaphoz:
25 dkg darabolt ananászkonzerv (levére is szükség van!)
1 db sárgarépa
1 kisebb póréhagyma
1 db piros kaliforniai paprika
pici étolaj
A csirkemellet megmossuk, leitatjuk róla a vizet és apró kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk.
A lisztben elkeverjük a kukoricakeményítőt és megforgatjuk benne a csirkemellet.
Bő olajban pár perc alatt megsütjük, majd félre tesszük.
A szószhoz összekeverjük a barna cukrot, ketchupot, szójaszószt, reszelt fokhagymát, mézet, ecetet. Hozzáadjuk a keményítőt, kb. fél dl ananászlevet és simára keverjük.
A zöldségeket tetszés szerint felvágjuk, majd pár perc alatt megpirítjuk, hogy roppanós maradjon. Felöntjük fél dl vízzel, hozzákeverjük a szószt, folyamatos keverés mellett felforraljuk. Ha nagyon sűrű tehetünk még bele ananászlét. Hozzáadjuk a zöldségeket, csirkemellet és az ananászt, majd átforgatjuk.
Rizzsel vagy rizstésztával tálaljuk.