Nyomtatás

2020. január 25., szombat

Édes savanyú csirke

Jó pár alkalommal elkészítettem ezt az ételt. Szeretjük ezeket az ízeket is. Anno a NoSalty oldalán akadtam rá. Egyszerű az elkészítése, macerásabb leírni, mint megfőzni :)




Hozzávalók a csirkéhez:

60-80 dkg csirkemell filé
10 dkg finomliszt
5 dkg kukoricakeményítő
só, bors ízlés szerint
sütéshez étolaj

Hozzávalók a szószhoz:

1/2 dl 7%-os ecet
4 evőkanál barna cukor
1 evőkanál ketchup
1 teáskanál szójaszósz
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál méz

Hozzávalók a zöldség gyümölcs alaphoz:

25 dkg darabolt ananászkonzerv (levére is szükség van!)
1 db sárgarépa
1 kisebb póréhagyma
1 db piros kaliforniai paprika
pici étolaj

A csirkemellet megmossuk, leitatjuk róla a vizet és apró kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk.

A lisztben elkeverjük a kukoricakeményítőt és megforgatjuk benne a csirkemellet.

Bő olajban pár perc alatt megsütjük, majd félre tesszük.

A szószhoz összekeverjük a barna cukrot, ketchupot, szójaszószt, reszelt fokhagymát, mézet, ecetet. Hozzáadjuk a keményítőt,  kb. fél dl ananászlevet és simára keverjük.

A zöldségeket tetszés szerint felvágjuk, majd pár perc alatt megpirítjuk, hogy roppanós maradjon. Felöntjük fél dl vízzel, hozzákeverjük a szószt, folyamatos keverés mellett felforraljuk. Ha nagyon sűrű tehetünk még bele ananászlét. Hozzáadjuk a zöldségeket, csirkemellet és az ananászt, majd átforgatjuk.
Rizzsel vagy rizstésztával tálaljuk.















2020. január 22., szerda

Édesburgonya krémleves

Ahogy telnek az évek egyre jobban szeretem a krémleveseket. Testet-lelket melengető hatásúak, többek között ez a batáta krémleves is.   





Hozzávalók 4 főre:

3 db nagyobb édesburgonya
3 dl főzőtejszín
2 evőkanál étkezési keményítő
1 vöröshagyma
1 mokkáskanál őrölt gyömbérpor
étolaj, só, bors

Az édesburgonyákat megtisztítjuk, felvágjuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a burgonyát, felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a gyömbérporral, elkeverjük és közepes hőmérsékleten puhára főzzük.
Ha megfőtt botmixerrel pürésítjük. Elkészítjük a habarást, a tejszínbe elkeverjük a keményítőt és a forrásban lévő leveshez adjuk folyamatos keverés közben. Hagyjuk egyet rottyanni.

Ha valaki hígabban szeretné tehet hozzá még vizet vagy főzőtejszínt. Ízlés szerint levesbetéttel, apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...