Ahogy telnek az évek egyre jobban szeretem a krémleveseket. Testet-lelket melengető hatásúak, többek között ez a batáta krémleves is.
Hozzávalók 4 főre:
3 db nagyobb édesburgonya
3 dl főzőtejszín
2 evőkanál étkezési keményítő
1 vöröshagyma
1 mokkáskanál őrölt gyömbérpor
étolaj, só, bors
Az édesburgonyákat megtisztítjuk, felvágjuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a burgonyát, felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a gyömbérporral, elkeverjük és közepes hőmérsékleten puhára főzzük.
Ha megfőtt botmixerrel pürésítjük. Elkészítjük a habarást, a tejszínbe elkeverjük a keményítőt és a forrásban lévő leveshez adjuk folyamatos keverés közben. Hagyjuk egyet rottyanni.
Ha valaki hígabban szeretné tehet hozzá még vizet vagy főzőtejszínt. Ízlés szerint levesbetéttel, apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.
Tramita Rita vagyok, Tatán lakom fiaimmal és a férjemmel. Óvodában dolgozom dadusként. Sokat tevékenykedem a konyhában, szeretem a kézműves munkákat is. Nagyanyámtól lestem el a konyhai munkálatok csínját-bínját :) Ő nagyon sokat sütött, nem volt olyan hétvége, hogy két három fajta sütemény ne lett volna a kamrában. Valószínű innen a szeretete az én sütögetéseimnek is. Találtok nálam mindenfélét, legyen az mézeskalács, étel, ital, lekvár, sütemény és egyebek.
Nyomtatás
2020. január 22., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése