2020. január 22., szerda

Édesburgonya krémleves

Ahogy telnek az évek egyre jobban szeretem a krémleveseket. Testet-lelket melengető hatásúak, többek között ez a batáta krémleves is.   





Hozzávalók 4 főre:

3 db nagyobb édesburgonya
3 dl főzőtejszín
2 evőkanál étkezési keményítő
1 vöröshagyma
1 mokkáskanál őrölt gyömbérpor
étolaj, só, bors

Az édesburgonyákat megtisztítjuk, felvágjuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a burgonyát, felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a gyömbérporral, elkeverjük és közepes hőmérsékleten puhára főzzük.
Ha megfőtt botmixerrel pürésítjük. Elkészítjük a habarást, a tejszínbe elkeverjük a keményítőt és a forrásban lévő leveshez adjuk folyamatos keverés közben. Hagyjuk egyet rottyanni.

Ha valaki hígabban szeretné tehet hozzá még vizet vagy főzőtejszínt. Ízlés szerint levesbetéttel, apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése