Hozzávalók:
20 dkg liszt
10 dkg barna cukor (por alakú)
10 dkg puha vaj / margarin
1 kávéskanál szódabikarbóna
1,5 kávéskanál sütőpor
5 evőkanál méz
2 kávéskanál őrölt gyömbér
1 kávéskanál fahéj
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 késhegynyi őrölt fehér bors
A lisztben elkeverjük a száraz anyagokat. Hozzáadjuk a vajat / margarint, mézet és összegyúrjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztából diónyi golyókat készítünk, papírral bélelt tepsire tesszük, egymástól 4-5 centi távolságra. Egy pohár alját lisztbe mártjuk és kicsit megnyomkodjuk a tészta golyókat. Aki szeretné megszórhatja kristálycukorral vagy barna cukorral. Kb. 8-10 perc alatt megsütjük.
A cukrozott tetejű kekszeket először lekentem tojással és utána szórtam meg a cukorral.
cukrozott tetejű |