25 dkg liszt
5 dkg porcukor
egy teáskanál szerecsendió (nálam frissen reszelve)
csipet só
1 tojássárgája
15 dkg vaj/margarin
2-3 evőkanál hideg víz
Forralt borzselé:
1,5 dl forraltbor
1 dl narancslé (nálam frissen facsart)
2 evőkanál cukor
1 dkg dzsemfix
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és egy órára a hűtőbe tesszük.
A forralt bort, narancslét felforraljuk. A cukorral összekeverjük a dzsemfixet és a boros narancsléhez adjuk, jól elkeverjük majd egy percig főzzük. Kihűtjük.
A sütőt előmelegítjük 180-200 fokosra. Tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztánkat kinyújtjuk kb. 4-5 mm-es vastagságúra, majd tetszőleges formákat készítünk és megsütjük. Nem kell nagyon, elég lesz világosra. Rácsra téve hűlni hagyjuk.
A zselét átkeverjük, majd a kihűlt linzereket megtöltjük. Pár óra alatt megpuhulnak.