Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 teáskanál porcukor
1 teáskanál só
1 dl étolaj
2,5 dkg élesztő
1 egész tojás
2 dl langyos tej
Töltelék:
10 dkg puha vaj
10 dkg reszelt sajt
ízlés szerint só
A tészta hozzávalóit bedagasztjuk majd duplájára kelesztjük.
A vajat kihabosítjuk és belekeverjük a reszelt sajtot, ízlés szerint sózzuk.
A muffinformát (12 részes) vékonyan kikenjük olajjal.
A megkelt tésztát 12 részre osztjuk. Ezt úgy a legkönnyebb, ha hengert sodrunk és felezzük, majd újra felezzük és harmadoljuk. Így egyforma tésztadarabokat kapunk.
Ezeket egyesével kinyújtjuk kb. 10x20 cm-es téglalap alakúra és a felső részét bevagdossuk derelye vagy pizza vágóval. (kép majd a hozzászólásoknál!) A tészta alsó részét megkenjük a sajtos vajjal és felcsavarjuk, koszorúra formázzuk. Betesszük a formába. Minden egyes darabbal így járunk el.
tetejüket megkenjük egy felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.
Ha megkelt 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük. A megsült sajtos muffinokat rácsra téve hűlni hagyjuk.
1 teáskanál porcukor
1 teáskanál só
1 dl étolaj
2,5 dkg élesztő
1 egész tojás
2 dl langyos tej
Töltelék:
10 dkg puha vaj
10 dkg reszelt sajt
ízlés szerint só
A tészta hozzávalóit bedagasztjuk majd duplájára kelesztjük.
A vajat kihabosítjuk és belekeverjük a reszelt sajtot, ízlés szerint sózzuk.
A muffinformát (12 részes) vékonyan kikenjük olajjal.
A megkelt tésztát 12 részre osztjuk. Ezt úgy a legkönnyebb, ha hengert sodrunk és felezzük, majd újra felezzük és harmadoljuk. Így egyforma tésztadarabokat kapunk.
Ezeket egyesével kinyújtjuk kb. 10x20 cm-es téglalap alakúra és a felső részét bevagdossuk derelye vagy pizza vágóval. (kép majd a hozzászólásoknál!) A tészta alsó részét megkenjük a sajtos vajjal és felcsavarjuk, koszorúra formázzuk. Betesszük a formába. Minden egyes darabbal így járunk el.
tetejüket megkenjük egy felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.
Ha megkelt 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük. A megsült sajtos muffinokat rácsra téve hűlni hagyjuk.