Hozzávalók:
25 dkg liszt
2 tojás sárgája
4 dkg porcukor
1 kávéskanál sütőpor
12,5 dkg Rama margarin
12,5 dkg Rama margarin
3 teáskanál tejföl
diós hab:
2 tojás fehérje
12,5 dkg porcukor
12,5 dkg darált dió
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, korongokat szaggatunk, papírral bélelt tepsibe tesszük.
diós hab:
2 tojás fehérje
12,5 dkg porcukor
12,5 dkg darált dió
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, korongokat szaggatunk, papírral bélelt tepsibe tesszük.
A habhoz a fehérjét felverjük, hozzáadjuk a porcukrot majd a darált diót. Nyomózsákba tesszük vagy kiskanál segítségével a korongokra halmokat készítünk.
160 fokos előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
A kihűlt korongokat megtölthetjük ízlés szerint lekvárral, de magában is nagyon finomak.
Néhányat csokikrémmel töltöttem meg, azok is finomak lettek. Ha marad ki krém, azt meg ellehet nyalogatni :)
Csokikrém:
1 dl tejszín
15 dkg csoki
3,5 dkg margarin vagy vaj
Ezeket összeolvasztjuk, hagyjuk hűlni és betöltjük a korongokat.
Elég nehezen sűrűsödik be a krém, de megéri!
1 dl tejszín
15 dkg csoki
3,5 dkg margarin vagy vaj
Ezeket összeolvasztjuk, hagyjuk hűlni és betöltjük a korongokat.
Elég nehezen sűrűsödik be a krém, de megéri!