Nyomtatás

2017. augusztus 28., hétfő

Diós kiflik

Édesanyám kedvenc süteménye volt. Amióta nincs velünk azóta is megsütöm minden karácsonyra, az Ő emlékére. Egyszerű elkészíteni, a tésztát begyúrhatjuk sütés előtt pár órával, csak tegyük a hűtőbe.
Nagyon sokan elkészítették már és megosztóak a vélemények. Nem tudom mi lehet az oka annak, hogy valakinek nem sikerül a tészta, száraz marad. De ez orvosolható folyékony habtejszínnel vagy tejjel. Nekem soha nem volt vele gondom, több, mint 25 éve sütöm már. Még az anyukám keresztmamájától származik a recept.
Kisgyerekként imádtam hozzá járni. Bement a spejzba és hozta a kis fémdobozt, amiben sorakoztak a kiflik. Volt porcukorba forgatott és olyan, aminek a két vége csokiba volt mártva. Tehát vagy 40 éve ismerem ezt a receptet és azóta sem untam meg :)

Hozzávalók:

60 dkg liszt
20 dkg darált dió 
20 dkg zsír 
20 dkg porcukor
2 tojássárgája
1/2 csomag  sütőpor


A hozzávalókból összedolgozzuk a tésztát Rudakat sodrunk, kifliket formázunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük. Melegen vaníliás porcukorba megforgatjuk.
Aki szeretnék olvasztott csokiba is márthatja a két végét. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...