Na ez aztán az igen! Csoki-narancs, na meg a mascarpone! Kész ízorgia ;)
Aki szereti a kardamomot azt is tehet a krémbe.
Tészta hozzávalói:
20 dkg étcsoki
5 dkg vaj/margarin
2 evőkanál kakaó
2 egész tojás
10 dkg kristálycukor
10 dkg liszt
Ezeket összekeverjük és megtöltjük a kekszeket.
Tészta hozzávalói:
20 dkg étcsoki
5 dkg vaj/margarin
2 evőkanál kakaó
2 egész tojás
10 dkg kristálycukor
10 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
csipet só
A csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat, kakaóport és simára keverjük és kicsit hűlni hagyjuk.
A tojásokat a sóval, cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Óvatosan hozzáadjuk a lehűtött csokis masszánkat.
Nyomózsákba szedjük vagy kiskanál segítségével diónyi halmokat teszünk egy papírral bélelt tepsire. Előmelegített, 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk.
Krém:
25 dkg mascarpone
ízlés szerint porcukor ( 5-6 evőkanál )
1 narancs reszelt héja és kifacsart leve
őrölt kardamom (opcionális)
csipet só
A csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat, kakaóport és simára keverjük és kicsit hűlni hagyjuk.
A tojásokat a sóval, cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Óvatosan hozzáadjuk a lehűtött csokis masszánkat.
Nyomózsákba szedjük vagy kiskanál segítségével diónyi halmokat teszünk egy papírral bélelt tepsire. Előmelegített, 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk.
Krém:
25 dkg mascarpone
ízlés szerint porcukor ( 5-6 evőkanál )
1 narancs reszelt héja és kifacsart leve
őrölt kardamom (opcionális)
Ezeket összekeverjük és megtöltjük a kekszeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése