Gyerekek nagyon fogják szeretni mind az elkészítését mind a végeredményt. Nincs is annál jobb, ha együtt csináljátok, hisz nagyon jó móka lesz! Életbe léphet a "ki mit főzött egye meg" a gyerekek körében is :D :D A masszát is gyúrhatják és a csokis gabonapelyheket is szépen bele tudják dugdosni az alapba. nagyon jót tesz a kis ujjuknak, fejleszti a finommotorikát. nem utolsó sorban pedig együtt lehetünk, szórakozhatunk egy jót :)
Amire figyelni kell, hogy ne legyen se túl lágy és se túl kemény a massza, hogy könnyen bele lehessen tűzni a kis kagyló formákat.
Hozzávalók:
mindenki maga ízlése szerint készítsen egy masszát
csokis kagyló formájú gabonapehely
porcukor a díszítéshez
Ha nincs massza:
darált keksz
porcukor
kakaópor
főzött kávé
rum vagy rumaroma
baracklekvár
tej ( ha nem akar összeállni a massza )
nincsenek konkrét számok, körül belülre szoktam készíteni :) csak összegyúrjuk a hozzávalókat és kész is.
A masszából kúpokat készítünk. Ezekbe alulról felfelé bele szurkáljuk a gabonapelyheket.
Mindig köztesen , akkor lesznek igazán szépek. Ha nagyon kinyíltak a tobozok egy picit megformázhatjuk zártabbá. Két tenyerünk között picit megsodorjuk.
Mindig köztesen , akkor lesznek igazán szépek. Ha nagyon kinyíltak a tobozok egy picit megformázhatjuk zártabbá. Két tenyerünk között picit megsodorjuk.
Ha elkészültünk meghintjük porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése