Nyomtatás

2017. november 21., kedd

Vaníliás kiflik

Igazából nem értem miért is vaníliás kifli a neve ennek a sütinek, hiszen dió van a tésztájában.
Abból az alkalomból készítettem el, hogy Erzsébet névnap volt.

Az anyukám és a nagymamám is ezt a nevet viselte. Ebben a képben benne van a dédimamám, akitől a kis horgolt terítőt örököltem. A nagymamám, akié a recept volt és az édesanyám aki a receptet lejegyezte anno. Boldog névnapot odafenn! <3

Nagyon egyszerű elkészíteni a kifliket, alig van vele munka.



Hozzávalók:

25 dkg liszt
14 dkg rama (persze vajjal is lehet készíteni)
10 dkg porcukor
10 dkg darált dió
1 egész tojás

forgatáshoz vaníliás porcukor

A hozzávalókból tésztát készítünk.
A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra. Tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztából hengert készítünk. Ezt felvágjuk egyforma darabokra melyekből kifliket formázunk. Tepsire tesszük és megsütjük. A kisült kifliket rácsra téve hűlni hagyjuk majd vaníliás porcukorba meghempergetjük.




2 megjegyzés:

  1. Rita!! Ott fent😇😇 biztos nagyon büszkék Rád! 😊😘😘
    Mi pedig továbbra is várjuk Tőled a jobbnál jobb,szebbnél szebb, finomabbnál finomabb remekműveket!! 😉😘😘

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...