Nagyon régóta sütöm ezt a sósat. Azon kívül, hogy tökéletes nem tudok mást mondani róla :D Csak eszed és eszed és eszed :) Napokig omlós marad, már ha megmarad valakinél napokig :D
Hozzávalók:
40 dkg liszt
2 db tojássárgája + sárgája a kenéshez
30 dkg vaj vagy margarin
2 ek tejföl
3 csapott kk só
a tetejére sajt
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A lisztet a sóval elkeverjük, majd belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt.
Összegyúrjuk, tetszés szerinti vastagra kinyújtjuk. Felvágjuk, lekenjük az tojássárgájával és megszórjuk a reszelt sajttal. Sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokon sütjük.
Tramita Rita vagyok, Tatán lakom fiaimmal és a férjemmel. Óvodában dolgozom dadusként. Sokat tevékenykedem a konyhában, szeretem a kézműves munkákat is. Nagyanyámtól lestem el a konyhai munkálatok csínját-bínját :) Ő nagyon sokat sütött, nem volt olyan hétvége, hogy két három fajta sütemény ne lett volna a kamrában. Valószínű innen a szeretete az én sütögetéseimnek is. Találtok nálam mindenfélét, legyen az mézeskalács, étel, ital, lekvár, sütemény és egyebek.
Nyomtatás
2017. november 2., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Sem élesztő, sem más kelesztő anyag nem kell bele?
VálaszTörlésKedves Papus! Semmi nem kell bele :) A vajtól lesz isteni omlós napokig. Ha nagyobb adagot készítek celofán zacskóban tárolom, megőrzi az állagát.
TörlésSzia. Szerinted ha tojást nem használhatok, akkor mit tegyek helyette? Esetleg tejföl? Nem tudom. Köszönöm szépen.
VálaszTörlés