Nyomtatás

2017. november 2., csütörtök

Omlós sajtosrudak

Nagyon régóta sütöm ezt a sósat. Azon kívül, hogy tökéletes nem tudok mást mondani róla :D Csak eszed és eszed és eszed :) Napokig omlós marad, már ha megmarad valakinél napokig :D



Hozzávalók:

40 dkg liszt
2 db tojássárgája + sárgája a kenéshez
30 dkg vaj vagy margarin
2 ek tejföl
3 csapott kk só
a tetejére sajt

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A lisztet a sóval elkeverjük, majd belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt.
Összegyúrjuk, tetszés szerinti vastagra kinyújtjuk. Felvágjuk, lekenjük az  tojássárgájával és megszórjuk a reszelt sajttal. Sütőpapírral bélelt  tepsiben 200 fokon sütjük.



3 megjegyzés:

  1. Sem élesztő, sem más kelesztő anyag nem kell bele?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Papus! Semmi nem kell bele :) A vajtól lesz isteni omlós napokig. Ha nagyobb adagot készítek celofán zacskóban tárolom, megőrzi az állagát.

      Törlés
  2. Szia. Szerinted ha tojást nem használhatok, akkor mit tegyek helyette? Esetleg tejföl? Nem tudom. Köszönöm szépen.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...