Egyszerű és nagyszerű tarjából készült finomság, amit évek óta készítek. Most nem felejtettem el menet közben történő fotózást sem 😀 Nagyszerű vendégváró is lehet, előre összerakjuk és csak sütni kell frissen.
fejenként egy nagyobb szelet hús klopfolva (sertés tarja vagy karaj)
sajt, sonka szeletelve
mustár, só, bors, pirospaprika, liszt, zsiradék
A hús szeleteket klopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
A szeletek egyik felét megkenjük mustárral. Ráhelyezünk sajtot, sonkát, nálam itt több is volt, dupla rétegben. Félbe hajtjuk.
Lisztbe fűszerpaprikát teszünk, elkeverjük. Ebben megforgatjuk a húsokat.
Tepsire szilikonos sütőpapírt teszünk, vékonyan bekenjük zsiradékkal, majd rátesszük a húsokat.
Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük, közben fordítunk rajtuk.
Ízlés szerint körettel tálaljuk.
Tippek, tapasztalatok:
Aki szeretné összetűzheti a húsokat hústűvel, fogpiszkálóval. Most nem tettem így, nem estek szét a szeletek. Ha tarjából készült igazán szaftos lesz, de nálam már karaj is volt alapanyag.
A szeletek egyik felét megkenjük mustárral. Ráhelyezünk sajtot, sonkát, nálam itt több is volt, dupla rétegben. Félbe hajtjuk.
Lisztbe fűszerpaprikát teszünk, elkeverjük. Ebben megforgatjuk a húsokat.
Tepsire szilikonos sütőpapírt teszünk, vékonyan bekenjük zsiradékkal, majd rátesszük a húsokat.
Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük, közben fordítunk rajtuk.
Ízlés szerint körettel tálaljuk.
Tippek, tapasztalatok:
Aki szeretné összetűzheti a húsokat hústűvel, fogpiszkálóval. Most nem tettem így, nem estek szét a szeletek. Ha tarjából készült igazán szaftos lesz, de nálam már karaj is volt alapanyag.