Nagyon sokan elkészítették már és megosztóak a vélemények. Nem tudom mi lehet az oka annak, hogy valakinek nem sikerül a tészta, száraz marad. De ez orvosolható folyékony habtejszínnel vagy tejjel. Nekem soha nem volt vele gondom, több, mint 25 éve sütöm már. Még az anyukám keresztmamájától származik a recept.
Kisgyerekként imádtam hozzá járni. Bement a spejzba és hozta a kis fémdobozt, amiben sorakoztak a kiflik. Volt porcukorba forgatott és olyan, aminek a két vége csokiba volt mártva. Tehát vagy 40 éve ismerem ezt a receptet és azóta sem untam meg :)
Hozzávalók:
60 dkg liszt
20 dkg darált dió
20 dkg zsír
20 dkg porcukor
2 tojássárgája
1/2 csomag sütőpor
A hozzávalókból összedolgozzuk a tésztát Rudakat sodrunk, kifliket formázunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük. Melegen vaníliás porcukorba megforgatjuk.
Aki szeretnék olvasztott csokiba is márthatja a két végét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése