Hozzávalók:
80 dkg liszt
30 dkg porcukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
20 dkg zsír
2 dl tej
2 tojássárgája
Töltelék:
a kikapart tészta
2 dl tej
ízlés szerint porcukor
ízlés szerint rum
2 evőkanál kakaópor
15 dkg margarin
Külsejéhez:
kb. 2 fiola zöld mandula aroma
kb. 2 fiola vérnarancs aroma
kristálycukor
marcipán levelek
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk. Rudakat készítünk, azt felvágjuk és lehetőleg egyforma golyókat formázunk. Papírral bélelt tepsibe tesszük, majd 180-200 fokos sütőben megsütjük. Nem sokáig, épp, hogy színe legyen, mert ha száraz szétesik kaparás közben. Langyosan kikaparjuk a tészták közepét és tálcára sorakoztatjuk.
Elkészítjük a tölteléket. A kikapart tésztához hozzáadunk mindent és habosra keverjük. Zacskóba, nyomózsákba töltjük (de lehet kiskanállal is) és minden tésztába teszünk a töltelékből. Utána kettesével összetapasztjuk.
Az aromákat tálkába öntjük, egy harmadikba kristálycukrot öntünk. Egy egy ecset segítségével a barackok oldalát bekenjük az aromákkal. Fele vérnarancsos, fele mandulás. Ezután kristálycukorba forgatjuk és marcipánból készült levelekkel díszítjük, amit csokival rögzítünk.
Egy nap alatt összeérik, megpuhul ez a csodás apró sütemény :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése