Nyomtatás

2020. június 5., péntek

Zöldséges kuszkusz csirkemellel

Egy könnyed, gyorsan elkészíthető ebédre vágytam. A kuszkusznál gyorsabb köret szerintem nem létezik :) A csirkemellet is hamar összedobhatjuk, a zöldségekről nem is beszélve!





Hozzávalók:

2,5 dl kuszkusz
2,5 dl húsleves vagy víz (aki vízzel készíti ízesítse!)
20-30 dkg csirkemell
kb. 30 dkg zöldség ízlés szerint (répa-karfiol-brokkoli-cukkini-póréhagyma-színes paprikák)
só, bors, zsiradék

petrezselyem,  fetasajt


A kuszkuszt tálba tesszük, ráöntjük a forró folyadékot, összeverjük és letakarjuk.

A csirkemellet apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk,  majd felhevített zsiradékon megsütjük és kivesszük, félretesszük.

Ugyanebbe a  serpenyőbe a felvágott zöldségeket pár perc alatt  megpirítjuk, közben ízesítjük sóval, borssal, esetleg fokhagymával. Ha ez kész hozzáadjuk a megsütött csirkemellet.

A kuszkuszt átkeverjük majd elvegyítjük a zöldséges csirkemellel.

Ízlés szerint megszórhatjuk petrezselyemmel, tálaláskor fetasajttal.
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...