Nyomtatás

2015. szeptember 22., kedd

Mandula magok

Nagy kedvencem az apró sütik. És ezek a mandula magok is bele tartoznak. Azt vettem észre magamon, hogy minél macerásabb egy süti, annál jobban szeretem :) Sok sok apróság és annyira mutatósak, szépek! Mandula rajongó vagyok, ezt sem hagyhattam ki a repertoáromból.

Tészta:

30 dkg liszt
22 dkg porcukor
25 dkg margarin
25 dkg darált dió
1 evőkanál kakaópor
1/2 citromhéj
2 evőkanál rum
1/2 csomag sütőpor

Krém:

3 tojás
25 dkg porcukor
20 dkg margarin
1 mandula aroma

A tésztához valókat összegyúrjuk, kis darabokat csipegetünk belőle és kikent barackmag formába nyomkodjuk. Előmelegített 180-200 fokos sütőben megsütjük. Kiszedjük a formából és rácsra téve kihűtjük. Ha jól kikentük a formákat egyszerűen kifordulnak a tészták.

Krémhez a 3 egész tojást és a 25 dkg porcukrot gőz fölött sűrűre főzzük, ha kihűlt összekeverjük a 20 dkg puha margarinnal, majd 1 egész mandula aromával ízesítjük. Végezetül két-két magocskát a töltelékkel összeragasztunk.


Mandula magok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...