Tészta:
30 dkg liszt
22 dkg porcukor
25 dkg margarin
25 dkg darált dió
1 evőkanál kakaópor
1/2 citromhéj
2 evőkanál rum
1/2 csomag sütőpor
Krém:
3 tojás
25 dkg porcukor
20 dkg margarin
1 mandula aroma
A tésztához valókat összegyúrjuk, kis darabokat csipegetünk belőle és kikent barackmag formába nyomkodjuk. Előmelegített 180-200 fokos sütőben megsütjük. Kiszedjük a formából és rácsra téve kihűtjük. Ha jól kikentük a formákat egyszerűen kifordulnak a tészták.
Krémhez a 3 egész tojást és a 25 dkg porcukrot gőz fölött sűrűre főzzük, ha kihűlt összekeverjük a 20 dkg puha margarinnal, majd 1 egész mandula aromával ízesítjük. Végezetül két-két magocskát a töltelékkel összeragasztunk.
Mandula magok |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése