Nyomtatás

2015. szeptember 21., hétfő

Sós teasütemény

Szeretem készíteni, alig van vele munka :) Este begyúrom, előkészítem, másnap szeletelem, sütöm. Ennyi az egész! Mellesleg az íze sem elhanyagolható.

Sós teasütemény

50 dkg liszt
25 dkg Rama
1,5 dl tejföl
3 tojássárgája
1/2 cs élesztő

hideg víz

+ 1 tojássárgája a tetejére

Tetejére:

maradék tojásfehérje a kenéshez
sajt
köménymag
szezámmag

A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk mindent, és hideg vízzel megfelelő keménységűre gyúrjuk.
Kinyújtjuk 2 cm vastagságúra, és pár órára vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Egy tálcára szoktam tenni, ami alá zsírpapírt is készítek. Így egyszerűbb lesz vele másnap dolgozni. A tálca mérete kb. 30 x 40 cm. Miután kinyújtjuk lekenjük tojássárgájával és eltesszük pihenni.
A jól lehűtött tésztát felvágjuk, megkenjük a maradék tojásfehérjével, megszórjuk sajttal, szezámmaggal, köménymaggal, esetleg mákkal.

Előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük.

Sós teasütemény



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...