Tészta:
50 dkg liszt
6 dkg Rama
16 dkg porcukor
2 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
4 evőkanál olvasztott méz
1 dl tejföl
Krém:
6 dl tej
6-7 púpos evőkanál liszt
1 púpos evőkanál kristálycukor
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
kakaópor
2 csomag vaníliás cukor
baracklekvár
Máz:
18 dkg margarin
18 dkg porcukor
1 csomag főzés nélküli puncs pudingpor
2 evőkanál tej
Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk és négy lapot sütünk. Krém: 6 dl tejjel, 6-7 kanál liszttel, 1 kanál kristálycukorral főzött krémet készítünk és kihűtjük. 25 dkg porcukrot és 25 dkg margarint kikeverünk, majd a két krémet összekeverjük. A krémet kétfelé vesszük, egyikbe kakaóport, a másikba 2 csomag vaníliás cukrot teszünk.
Töltés menete:
mézes lap - kakaós krém - mézes lap - baracklekvár - mézes lap - fehér krém - mézes lap - máz.
Máz:
A margarint, a porcukrot, a tejet, és a főzés nélküli puncs pudingport gőz felett addig keverjük, amíg el nem kezd sűrűsödni. Még melegen a tészta tetejére simítjuk. Ha kihűlt hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.
Holland szelet |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése