Nyomtatás

2015. szeptember 20., vasárnap

Holland szelet

Ugye milyen szép? Milyen mutatós? És ha tudnátok milyen finom! :) Nem mondom, hogy nem kell vele dolgozni, hisz látjátok milyen sok rétű, sok színű sütemény, és a recept is hosszadalmas, de megéri a fáradozást! Vagy két éve sütöttem, hamarosan itt az ideje, hogy újra elkészítsem.

Tészta:

50 dkg liszt
6 dkg Rama
16 dkg porcukor
2 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
4 evőkanál olvasztott méz
1 dl tejföl

Krém:

6 dl tej
6-7 púpos evőkanál liszt
1 púpos evőkanál kristálycukor
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
kakaópor
2 csomag vaníliás cukor
baracklekvár

Máz:

18 dkg margarin
18 dkg porcukor
1 csomag főzés nélküli puncs pudingpor
2 evőkanál tej

Elkészítés:

A tésztához valókat összegyúrjuk és négy lapot sütünk. Krém: 6 dl tejjel, 6-7 kanál liszttel, 1 kanál kristálycukorral főzött krémet készítünk és kihűtjük. 25 dkg porcukrot és 25 dkg margarint kikeverünk, majd a két krémet összekeverjük. A krémet kétfelé vesszük, egyikbe kakaóport, a másikba 2 csomag vaníliás cukrot teszünk.

Töltés menete:

mézes lap - kakaós krém - mézes lap - baracklekvár - mézes lap - fehér krém - mézes lap - máz.

Máz:

A margarint, a porcukrot, a tejet, és a főzés nélküli puncs pudingport gőz felett addig keverjük, amíg el nem kezd sűrűsödni. Még melegen a tészta tetejére simítjuk. Ha kihűlt hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.

Holland szelet 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...