Almás pite |
Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt
15 dkg porcukor
15 dkg zsír
1/2 csomag sütőpor
2 dl tejföl
csipet só
A hozzávalókból tésztát készítünk és hűtőbe tesszük, míg a tölteléket előállítjuk.
Töltelék:
1.5 kg alma
ízlés szerint cukor, fahéj
kevés darált keksz vagy zsemlemorzsa
egy tojássárgája
Az almát tisztítjuk, lereszeljük. Ízlés szerint cukrozzuk, ízesítjük fahéjjal. Állni hagyjuk negyed órát.
Ezután kinyomkodjuk a levét, darált kekszet vagy zsemlemorzsát adunk hozzá s átforgatjuk. Ez felszívja a levét.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Tepsi mérete: 30 x 40 cm
A tésztát ketté vágjuk és az egyiket kinyújtjuk a tepsi méretére. Megszórjuk keksszel vagy morzsával és az almát elegyengetjük rajta. Kinyújtjuk a másik tésztánkat is, ezzel befedjük a tölteléket. A sodrófát finoman végiggörgetjük rajta, biztosítjuk az egyenletességét a sütinknek :) Tojássárgájával megkenjük, egy villa segítségével díszítjük.
Megszurkáljuk és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük.
Recept származási helye: Receptneked.hu / Kautz József
1.5 kg alma
ízlés szerint cukor, fahéj
kevés darált keksz vagy zsemlemorzsa
egy tojássárgája
Almás pite |
Ezután kinyomkodjuk a levét, darált kekszet vagy zsemlemorzsát adunk hozzá s átforgatjuk. Ez felszívja a levét.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Tepsi mérete: 30 x 40 cm
A tésztát ketté vágjuk és az egyiket kinyújtjuk a tepsi méretére. Megszórjuk keksszel vagy morzsával és az almát elegyengetjük rajta. Kinyújtjuk a másik tésztánkat is, ezzel befedjük a tölteléket. A sodrófát finoman végiggörgetjük rajta, biztosítjuk az egyenletességét a sütinknek :) Tojássárgájával megkenjük, egy villa segítségével díszítjük.
Megszurkáljuk és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük.
Recept származási helye: Receptneked.hu / Kautz József
Almás pite |
Kedves Rita, már másodszor sütöttem meg egy hét alatt, dupla adagból (ennyiből gáztepsi méterű pite lett) ezt az almáspitét. Eddig ez volt nekünk a túrós és almáspite http://webcukraszda.hu/kavart-turos/, ezután nem leszek lusta elővenni a gyúrótáblát. Nagyon finom. Én annyival készítem másképpen a tölteléket, hogy darált diót szórok az alma alá, az almába nem csak fahéjat és curkot teszek, hanem megszórom kevés gyömbérporral. Nagyon finom! :) Köszönöm szépen a receptet. :)
VálaszTörlésÖrülök a sikerednek! :)
TörlésNagymamám a fahéj mellett még egy kis őrölt kardamommal hintette. Érdemes kipróbálni, finom, pikáns ízt kap tőle a töltelék.
TörlésNagyon finom, már elkészítettem és holnap is elfogom, kösz.
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlik!
TörlésKár, hogy nem engeded nyomtatni a receptjeidet.
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
TörlésPedig úgy lett beállítva, Megérdeklődöm, hogy mit lehet tenni, sajnos én nem értek hozzá. Segítséget kell kérnem :)
Törlésholnap megsütöm csak kell vennem pár dolgot hozzá
VálaszTörlésKíváncsian várom a véleményed! :)
TörlésMost szeretném sütni, de a tésztájából hiányolom a tojást! Tényleg nem kell bele?? Üdvözlettel, Irenneni
VálaszTörlésKedves Irén néni! Biztos elkéstem a válasszal, tényleg nem kell bele!
TörlésKedves Rita! Én még kezdő háziasszony lévén bajban vagyok az izlés szerinti ízesítéssel. Tudnál adni egy kb mennyiséget a cukorra vonatkozóan? Köszönöm! :)
VálaszTörlésKedves M! 1,5 kg almához tehetsz 20-25 dkg cukrot, majd ha átkeverted kóstold meg, hogy elég édes-e. Itt még korrigálhatsz. De a cukor mennyisége függ az alma ízétől is, kérdés édes vagy savanyúbb fajta. Remélem tudtam segíteni! :)
VálaszTörlés