Nyomtatás

2015. szeptember 23., szerda

Alma palacsintatésztában



Alma palacsintatésztában 


Jaj, de szeretem ezeket a gyors és egyszerű nasikat! Nagymamám nagyon sokszor készítette nekünk gyerekkorunkban. Valamelyik nap megláttam az éterben és ma reggel nekiláttam én is. Egyszerű, gyors és finom. Hogy milyen kategóriába sorolnám? Nem is tudom! :) Nem is ez a fontos, hanem az íze!

Alma palacsintatésztában

Hozzávalók:

személyenként 1 db édes alma
fahéjas porcukor
palacsintatészta

tészta:

1 egész tojás
csipet só
2 dl tej
2 evőkanál olaj
15 dkg liszt

A tojást kikeverjük a sóval, tejjel, olajjal. Hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük.
Az almákat meghámozzuk, kiszedjük a magházukat. Citromos vízbe tesszük, hogy ne barnuljanak meg. Lecsöpögtetjük, beleforgatjuk a palacsintatésztába, majd serpenyőben, olajban közepes hőfokon kisütjük.
Végezetül meghintjük fahéjas porcukorral. Ízlés szerint öntetet is készíthetünk hozzá.

Alma palacsintatésztában



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...