Nyomtatás

2015. szeptember 6., vasárnap

Lecsó télire

Jó pár éve eszerint a recept szerint készítem a lecsónkat télire. Soha nem csalódtam benne, egy üveggel nem ment még tönkre. Igazából nincs vele nagy munka és egyszerű is.

Hozzávalók ízlés szerint:

- 5 kg paprika
- 1,5 kg paradicsom
- 1 kg hagyma
- 50 dkg zsír
- só

A paprikát, hagymát, paradicsomot felvágjuk. A zsírt megolvasztjuk, beledobjuk a hagymát, pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát és sózzuk. Felforraljuk, majd kb- 8-10 perc után lekapcsoljuk, hogy a paprika ne legyen túl puha.
Egy kis edényben zsírt olvasztunk. Az elkészült lecsót meleg üvegekbe töltjük, tetejére 2-3 evőkanál forró zsírt teszünk és lezárjuk Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Amikor télen elővesszük kicsit főzzük, pirospaprikát teszünk bele és egyéb finomságokkal, mint kolbász, ízesítjük.

Lecsó télire

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...