Hozzávalók ízlés szerint:
- 5 kg paprika
- 1,5 kg paradicsom
- 1 kg hagyma
- 50 dkg zsír
- só
A paprikát, hagymát, paradicsomot felvágjuk. A zsírt megolvasztjuk, beledobjuk a hagymát, pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát és sózzuk. Felforraljuk, majd kb- 8-10 perc után lekapcsoljuk, hogy a paprika ne legyen túl puha.
Egy kis edényben zsírt olvasztunk. Az elkészült lecsót meleg üvegekbe töltjük, tetejére 2-3 evőkanál forró zsírt teszünk és lezárjuk Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Amikor télen elővesszük kicsit főzzük, pirospaprikát teszünk bele és egyéb finomságokkal, mint kolbász, ízesítjük.
Lecsó télire |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése