2015. szeptember 20., vasárnap

Csacsifül

Vicces neve van ennek az isteni apró sütinek. Nagyon nagyon egyszerű az elkészítése, semmi extra hozzávaló, semmi extra munka nincs vele. Mindig nagy sikere van. Nem kell kelesztgetni, másnap is omlós marad. Szerintem a zsírtól lesz ilyen finom :)

Csacsifül
Hozzávalók:

20-25 dkg zsír
2 evőkanál porcukor
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
1,5 - 2 dl tejföl
csipet só

Töltelékhez:

ízlés szerint dió, mák, lekvár

A lágy zsírt habosra keverjük a cukorral. A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tejfölt, sót, majd a habosra kevert zsírt és tésztát gyúrunk. Lefóliázzuk és éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap dolgozunk vele.
Kinyújtjuk, korongokat szaggatunk, megtöltjük dióval, mákkal, lekvárral.
200 fokos sütőben megsütjük, melegen porcukorba forgatjuk.

Csacsifül


2 megjegyzés:

  1. Kedves Rita!
    Ezt a nagyon finom süteményt rendszeresen készítem a családom örömére különféle töltelékkel. Azonban van egy nagy gondom, hogy mindig szétnyílik, nem marad ilyen zárt mint a Tiéd.
    Mit tehetnék, hogy az enyémek is ilyen szépek legyenek. Kérem a segítségedet.
    Köszönöm
    Anikó

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Anikó! Semmi különöset nem csinálok a tésztával. van amikor nekem is kinyílnak. Talán a töltelék az ami megfoghatja? Vagy jobban össze kellene nyomnod. Igazából nem tudom.

      Törlés