2015. szeptember 22., kedd

Ágica szelet

Nem mondom, hogy egyszerű, van munka vele. Láthatjátok majd a recepten, leíráson is. De nagggyon finom! :) Igazi ünnepi süteménynek nevezném. Egy tepsi méretben kell dolgozni, abban sütünk mindent, hogy szépen össze tudjuk illeszteni a sütinket.

Tészta 1:

30 dkg liszt
25 dkg margarin
2 tojássárgája
csipet só
5 evőkanál víz

Tészta 2:

6 tojássárgája
25 dkg cukor
20 dkg dió
7 dkg reszelt csoki
1 csomag sütőpor
6 tojás habja

Krém:

6 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
2 evőkanál zselatin 1 dl vízben feloldva
25 dkg margarin + 25 dkg porcukor

Elkészítés:

1: az első számú tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat és minimum 1 órára hűtőbe tesszük

2: a lehűtött tésztát ketté osztjuk, az egyik felét kinyújtjuk, megsütjük és félre tesszük, a másikat kinyújtjuk és ugyan abba a tepsibe helyezzük

3: a második tésztát elkészítjük: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a dióba belekevert csokit, sütőport

4: tojásfehérjéből habot készítünk és a diós masszához adjuk

5: a diós masszát ráöntjük a tepsiben lévő lapra és megsütjük

6: a krémhez felfőzzük a pudingot a tejben, majd a feloldott zselatint belekeverjük, kihűtjük

7: a margarint a porcukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a pudingot

8: a kihűlt diós tésztára rákenjük a krémet, rátesszük a külön sütött lapot és hűtőbe rakjuk pár órára vagy egy éjszakára

9: a lehűlt sütit szeleteljük, porcukorral meghintjük


Ágica szelet

2 megjegyzés:

  1. Jo napot Rita.Az egyes szamu tesztaba semmi sutopor nem kell,vagy valami lazito.Koszonom Aniko

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Anikó!

      Nem kell bele sütőpor, se más lazító anyag. Így is tökéletes lesz :)

      Törlés