Hozzávalók:
25 dkg túró
25 dkg liszt
25 dkg vaj
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd éjszakára a hűtőben pihentetjük.
Másnap kinyújtjuk, felvágjuk és megtöltjük ízlés szerint lekvárral, dióval, mákkal.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, addig pihen a tepsin a tésztánk. Megsütjük, ha kihűltek a kiflik vaníliás porcukorba forgatjuk.
Tippek, tapasztalatok:
Sokszor készítettem, de jelen esetben egy kitűnő vajjal dolgoztam, ami 85 %-os volt. Elképzelhetőnek tartom, hogy ezáltal lett csodás a tészta :) Ennyire levegős, könnyű még nem volt.
Sós változatát itt találjátok:
http://trarita.blogspot.com/2015/09/turos-perecek.html
Nagyon sima ez a tészta. Átpasszíroztad a túrót ?
VálaszTörlésNem passzíroztam, nálunk ilyen a túró :)
Törlés