Hozzávalók:
1 csomag (50 dkg) tetszés szerinti tészta (nálam farfalle)
25 dkg spenót levél (fagyasztva is lehet kapni, abból készítettem)
50 dkg ricotta túró
2 dl főzőtejszín
kb. 8-10 dkg vaj
só, bors, fokhagyma ízlés szerint
A tésztát sós vízben kifőzzük.
A felolvadt spenótot megfuttatjuk az olvasztott vajon, ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával.
A ricottát összetörjük, rátesszük a spenótra, hozzáöntjük a tejszínt és összefőzzük.
Belekeverjük a tésztát és kész is vagyunk.
Utólag még ízesíthetjük a szájunk íze szerint.
Tippek:
Ha friss spenótból készítjük a szárát szedjük le és ha nagyok a levelek vágjuk picit össze.
Tehetünk bele kicsivel több tejszínt is, ha szaftosabban szeretnénk. Készíthetjük több spenóttal, ez is ízlés kérdése. Tettem fel képet az itt kapható, leveles spenótról, ami kis "golyó" formájú.
Másnap is kitűnő felmelegítve, egy kis parmezánnal megbolondítva pedig tökéletes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése