Nyomtatás

2017. november 22., szerda

Tobozok

Semmi extra nem kell ehhez a finomsághoz! Nálam az alap puncsgolyó. Amikor krémes sütiket készítek a széleket a fagyasztóba teszem. Most összegyűlt annyi, hogy kókuszgolyókat és tobozokat is készítettem belőle. Ilyenkor a széleket csak összegyúrom rummal, rumaromával. Természetesen elkészíthető a kókuszgolyó vagy keksztekercs alapból is.
Gyerekek nagyon fogják szeretni mind az elkészítését mind a végeredményt. Nincs is annál jobb, ha együtt csináljátok, hisz nagyon jó móka lesz! Életbe léphet a "ki mit főzött egye meg" a gyerekek körében is :D :D A masszát is gyúrhatják és a csokis gabonapelyheket is szépen bele tudják dugdosni az alapba. nagyon jót tesz a kis ujjuknak, fejleszti a finommotorikát. nem utolsó sorban pedig együtt lehetünk, szórakozhatunk egy jót :)
Amire figyelni kell, hogy ne legyen se túl lágy és se túl kemény a massza, hogy könnyen bele lehessen tűzni a kis kagyló formákat.




Hozzávalók:

mindenki maga ízlése szerint készítsen egy masszát
csokis kagyló formájú gabonapehely
porcukor a díszítéshez

Ha nincs massza:

darált keksz
porcukor
kakaópor
főzött kávé
rum vagy rumaroma
baracklekvár
tej ( ha nem akar összeállni a massza ) 

nincsenek konkrét számok, körül belülre szoktam készíteni :) csak összegyúrjuk a hozzávalókat és kész is. 

A masszából kúpokat készítünk. Ezekbe alulról felfelé bele szurkáljuk a gabonapelyheket.
Mindig köztesen , akkor lesznek igazán szépek. Ha nagyon kinyíltak a tobozok egy picit megformázhatjuk zártabbá. Két tenyerünk között picit megsodorjuk. 
Ha elkészültünk meghintjük porcukorral. 










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...