Nyomtatás

2017. november 24., péntek

Zserbó kekszek

Igen, így is el lehet készíteni :) Gyors, egyszerű. Aki nem szeret lapokat nyújtani, nincs elég ideje vagy kisgyerekkel szeretné elkészíteni annak tökéletes. Csak formázod, megtöltöd és sütöd. Az előkészületeken, pihenési időn kívül egy óra alatt az asztalra teheted és bezsebelheted a dicséreteket :) Eláll napokig, adventre, karácsonyra vagy csak úgy nassolni is fantasztikus.



Hozzávalók a tésztához:

30 dkg liszt
15 dkg porcukor
vanília
20 dkg vaj / margarin
csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

kb. 10 dkg darált dió
2 evőkanálnyi sárgabarack lekvár
reszelt citromhéja

tetejére csokoládé

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, hűtőben egy órácskát pihentetjük. A tölteléknek összekeverjük a diót, lekvárt, citromhéját.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztából hengert készítünk, egyforma darabokra vágjuk. Golyókat formázunk amit tepsire helyezünk. A közepükre mélyedést készítünk egy fakanál vagy az ujjunk segítségével. Ebbe tesszük a tölteléket egy kiskanál vagy nyomózsák segítségével. Az előmelegített sütőben megsütjük kb. 10 perc alatt. Rácsra téve hűlni hagyjuk. Tetejüket ízlés szerint becsokizzuk.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...